Uddannelse pædagogik dannelse

Dannelse

Steen Nepper Larsen

- en samtidskritisk og idéhistorisk revitalisering

Begrebet dannelse er andet og mere end dannethed og en klasses eller elites smagsregimente. Det indeholder en rig og levende arv, som Steen Nepper Larsen i denne lille bog forsøger at aktualisere og revitalisere.

„Idealet er ikke at blive mere performativ, kompetent og konkurrencedygtig, men at blive bedre til at tænke, forstå og komme verden nysgerrigt og sensitivt i møde.“ (...)

„Dannelse handler om meget andet end at være god til at læse bøger og at kunne nedskrive sine tanker. Dannelse er at åbne sluserne for begivenheden og sanseligheden – og at lade tanken møde og blive formet af verden.“ (...)

„Dannelse består ikke mindst i retten til at fordybe sig hele livet igennem. Dannelse er afkaldet på blot at lade sig nøje med forhastede faglige udløsninger. Vejen til dannelse hænger med filosoffen Peter Sloterdijks ord sammen med forundrings- og beundringsøvelser over for kunst og kultur, alt det der ikke nødvendigvis ligner os selv, og som vi ikke selv har skabt; men som formår at anfægte os og åbne os over for verden. Dannelse er kampen mod den dovne, veltilfredse og tilpassede masse i os selv. Dannelse er at rejse små vertikaler af kvalitet i et horisontalt pløre af indifferens, nivellering og forbrug.“

ISBN 978-87-985833-7-0

Forlaget FJORDAGER

Sideantal: 56

Udgivelse: Dec. 2013

1. udgave, 1 oplag.

DKK 89,00

Køb den hos din lokale boghandler eller køb her

Om forfatteren

Steen-Nepper-Larsen_400px.jpg

Steen Nepper Larsen

Steen Nepper Larsen (f. 1958) er lektor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet og medlem af bestyrelsen for SOPHIA – tænketank for pædagogik og dannelse. Hans nøglekompetencer strækker sig fra tysk filosofi til filosofi om kroppen, sproget, tiden, rummet, stedet, arbejdet og teknologien. Men ikke mindst kritisk teori, videnskabsteori, metafysik, modernitetsteori, dannelse, erkendelsesteori, etik og æstetik. Steen Nepper Larsen har desuden skrevet et væld af videnskabelige artikler og indlæg i dagspressen og holdt et utal af foredrag. Sammen med Inge Kryger Pedersen har han redigeret ”Sociologisk Leksikon” for Hans Reitzels Forlag.

Bøger af Steen Nepper Larsen

Menneskets plastiske hjerne

Steen Nepper Larsen

Dannelse

Steen Nepper Larsen

Profil af forfatter

Steen Nepper Larsen

Steen Nepper Larsen (f. 1958) er lektor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet og medlem af bestyrelsen for SOPHIA - tænketank for pædagogik og dannelse. Hans nøglekompetencer strækker sig fra tysk filosofi til filosofi om kroppen, sproget, tiden, rummet, stedet, arbejdet og teknologien.  Men ikke mindst kritisk teori, videnskabsteori, metafysik, modernitetsteori, dannelse, erkendelsesteori, etik og æstetik.  Steen Nepper Larsen har desuden skrevet et væld af videnskabelige artikler og indlæg i dagspressen og holdt et utal af foredrag.  Sammen med Inge Kryger Pedersen har han redigeret Sociologisk Leksikon på Hans Reitzels Forlag.

Forlaget FJORDAGER

Bøger om uddannelse, pædagogik, dannelse

Forlaget FJORDAGERs ambition er at udgive bøger, der kan stimulere debatten om uddannelse, pædagogik og dannelse. Bøgerne kan købes her:

 

Forlaget FJORDAGER

Hulvejsbakken 21

5330 Munkebo

Telefon 6610 7575

erik@fjordager.com

Følg os på Facebook