Uddannelse pædagogik dannelse

HVA’ NU?

Mads Strarup

HVA’ NU? henvender sig til pædagoger, folkeskolelærere, gymnasielærere, højskolelærere og andre, der interesserer sig for bæredygtighed, dannelse, undervisning og læring.


Den globale klimakrise er på alle måder en enorm udfordring for menneskeheden, og det er forfatteren Mads Strarups synspunkt, at vi gennem håndteringen af krisen radikalt bør ændre synet på os selv, vores natur og relationen mellem os og den. Naturen er ikke noget uden for os. Vi er selv en del af den. Bæredygtighed skal derfor dybest set forstås som gensidighed.


Mads Strarup, der arbejder som vicerektor på Københavns åbne Gymnasium, følger i denne bog i hælene på fire bæredygtige frontløbere: Gustavsminde Gårdbørnehave og Vuggestue, Den Grønne Friskole, Espergærde Gymnasium og HF og Jyderup Højskole. Gennem interviews med nøglepersoner og glimt fra deres pædagogiske praksis viser han eksempler på uddannelse i bæredygtig livsstil og indsamler en masse gode råd. På denne baggrund når han frem til et bud på et konsistent, bæredygtigt dannelsesbegreb.


Det er bogens sigte at give inspiration til dem, som er nysgerrige efter at finde ud af, hvordan man kan ændre og vinkle ens pædagogiske praksis over for børn og unge med henblik på at fremme dannelsen til bæredygtighed. Grundholdningen i bogen er, at alle, der dagligt arbejder med dannelse af børn og unge, ikke bør anskue klimaforandringerne og konsekvenserne heraf som et dystopisk fremtidsscenarium, men som en mulighed.

ISBN 978-87-970700-1-7

Forlaget FJORDAGER

Sideantal: 112

Udgivelse: December 2018

1. udgave, 1 oplag.

DKK 178,00

Køb den hos din lokale boghandler eller køb her

Om forfatteren

Mads-Strarup-DSC_9991_SH_web.jpg  

Mads Strarup

(f. 1983), cand. scient. soc. i socialvidenskab og filosofi. Vicerektor på Københavns åbne Gymnasium.
Har i en årrække arbejdet med at integrere uddannelse, læring og bæredygtighed med hinanden og bl.a. været projektleder på etableringen af et af landets første udendørs klasselokaler.
HVA’ NU? er Mads Strarups anden bog. Han er også medforfatter til Bysociologi (Systime, 2015).

 

Bøger af Mads Strarup

HVA' NU?

Mads Strarup

Forlaget FJORDAGER

Bøger om uddannelse, pædagogik, dannelse

Forlaget FJORDAGERs ambition er at udgive bøger, der kan stimulere debatten om uddannelse, pædagogik og dannelse. Bøgerne kan købes her:

 

Forlaget FJORDAGER

Hulvejsbakken 21

5330 Munkebo

Telefon 6610 7575

erik@fjordager.com

Følg os på Facebook