Uddannelse pædagogik dannelse

BEVÆGELSENS BETYDNING

Af Anne-Sofie Aabenhus,
Mette Berndsen,
Mie Keinicke Hansen,
John Rydahl og
Peter Green Sørensen

Bevægelse i skolen - praksis og teori. Ni forskellige bevægelsesformer til skolens undervisning i 1.-9. klasse.

Kan man gribe en bevægelse med kroppen? Kan man veksle en brainstorm til en bodystorm? Eller stikord til fagter? Kan man danse et begreb og stille eksistentielle spørgsmål gennem tableau-øvelser, forumteater eller kampsport?

Brug af krop og bevægelse i undervisningen rummer både muligheder for at motivere eleverne, nuancere faglige pointer og øge bevidstheden om, at vores tænkning er forankret i kroppens erfaringer.

Bogen indeholder konkrete beskrivelser af, hvordan ni forskellige bevægelsesformer kan indgå i skolens undervisning fordelt på 1.-9. klasse. Bevægelsesformerne gennemgås ud fra tværfaglige forløb, og der peges på, hvordan man som lærer eller underviser didaktisk kan tænke bevægelse ind i sin undervisning gennem enkle overvejelser om sammenhæng mellem form og indhold samt placering af bevægelsesaktiviteten i undervisningsforløbet.

I bogen finder man desuden fire teoretiske og mere rammesættende kapitler, der beskriver bevægelse i et skolehistorisk perspektiv, definerer bevægelse æstetisk og pædagogisk samt placerer bevægelse i et alment didaktisk perspektiv.

Endelig er der en kort beskrivelse af det treårige udviklingsprojekt, som ligger til grund for denne inspirationsbog. Bogens hensigt er at inspirere til kvalificering og nuancering af bevægelse i skolens undervisning ved at svare på spørgsmålet: Kan man forstå med kroppen?

ISBN 978-87-970700-7-9

Forlaget FJORDAGER

Sideantal: 196

Udgivelse: April 2021

1. udgave, 1 oplag.

DKK 269,00

Køb den hos din lokale boghandler eller køb her

Forlaget FJORDAGER

Bøger om uddannelse, pædagogik, dannelse

Forlaget FJORDAGERs ambition er at udgive bøger, der kan stimulere debatten om uddannelse, pædagogik og dannelse. Bøgerne kan købes her:

 

Forlaget FJORDAGER

Hulvejsbakken 21

5330 Munkebo

Telefon 6610 7575

erik@fjordager.com

Følg os på Facebook