Uddannelse pædagogik dannelse

DEN EVIGE BEGYNDELSE

Brian Degn Mårtensson

Teksterne i DEN EVIGE BEGYNDELSE er på sin vis en række kommentarer til udviklingen og den gennemgribende åndløshed, der i Danmark og andre vesteuropæiske lande har indfundet sig efter årtusindeskiftet. Symptomerne har været konkurrencestatsideologien, djøfiseringen, spin-demokratiet, managementsamfundet, og udviklingen har blandt andet udmøntet sig i uhensigtsmæssige uddannelsesreformer.

Men ethvert menneskeliv er en evig begyndelse, skriver BRIAN DEGN MÅRTENSSON. Hvert sekund, hvert hjerteslag, hvert åndedrag er unikt, nyt og uerstatteligt. Et menneskeliv har intet eksternt defineret mål – det må findes af hver enkelt i tidens strøm. Al den maniske kontroliver er således meningsløs og omsonst, og hvad værre er, bevirker den, at vi måske taber livet selv af syne.

Vi risikerer ifølge forfatteren desuden at blive umælende midler til opretholdelse af kontrolsystemet, hvis udviklingen ikke vendes. Vi er som samfund utvivlsomt på vej ad denne sti, og noget må gøres. Vi må vække livsgnisten på ny, kalde på nye begyndelser og se ud over kontrolillusionen. Vi må genskabe et menneskeligt samfund, hvor systemer og ordninger tjener mennesket. Ikke omvendt.

ISBN 978-87-970700-6-2

Forlaget FJORDAGER

Sideantal: 176

Udgivelse: November 2019

1. udgave, 1 oplag.

DKK 198,00

Køb den hos din lokale boghandler eller køb her

Om forfatteren

Brian Degn DSC_1089_SH.jpg  

Brian Degn Mårtensson

Brian Degn Mårtensson er filosof og forfatter til en lang række bøger og artikler om filosofi, undervisning, videnskabsteori og pædagogik. Han er i dag ansat på Aarhus Universitet, og er tidligere lektor på UCSJ.

Brian Degn Mårtensson er oprindeligt uddannet lærer fra Holbæk Seminarium og cand. pæd. i pædagogisk filosofi fra Aarhus Universitet. Aktuelt forsker han som ph.d.-stipendiat i N.F.S. Grundtvigs filosofi. Han er desuden med i tænketanken Trigon og har siddet i redaktionen på tidsskriftet Specialpædagogik fra 2009-2018. Han er dertil meget anvendt som foredragsholder i både ind- og udland.

Blandt hans mest kendte bøger er Konkurrencestatens pædagogik, Tilblivelse og tilsynekomst og Videnskab og pædagogik.

 

Bøger af Brian Degn Mårtensson

DEN EVIGE BEGYNDELSE

Brian Degn Mårtensson

ÅND OG IDEAL

Brian Degn Mårtensson

TILBLIVELSE OG TILSYNEKOMST

Brian Degn Mårtensson

Forlaget FJORDAGER

Bøger om uddannelse, pædagogik, dannelse

Forlaget FJORDAGERs ambition er at udgive bøger, der kan stimulere debatten om uddannelse, pædagogik og dannelse. Bøgerne kan købes her:

 

Forlaget FJORDAGER

Hulvejsbakken 21

5330 Munkebo

Telefon 6610 7575

erik@fjordager.com

Følg os på Facebook