Uddannelse pædagogik dannelse

TILBLIVELSE OG TILSYNEKOMST

Brian Degn Mårtensson

I en tid med tiltagende antihumanistisk kontroltrang forsøger Brian Degn Mårtensson fra et filosofisk perspektiv at kalde på en pædagogisk opmærksomhed.

Forfatteren insisterer på, at søgen efter viden først og fremmest er udtryk for et behov for indsigt i det værende, i alt hvad vi er for og med hinanden. Altså i sin rene form et udtryk for altruistisk engagement og indlevelse i sociale fællesskaber.

Pædagogikken må ikke forsimple opdragelsen til at være en tilpasning til nogle mere eller mindre tilfældigt påståede fremtidsvilkår, skriver Brian Degn Mårtensson.

– Derimod ser den bagud og ihukommer, at opdragelse i grunden kun kan være et forsøg på at fortælle den opvoksende generation, hvad vi som kultur og menneskehed indtil videre har foretaget os. Desuden medfører menneskets krydsende tidslighed et ansvar for både nuværende og kommende generationer, såfremt det forudsættes, at mennesket er et elskeligt væsen. Og gør man ikke det, giver pædagogik ingen mening.

Bogens tekster er skrevet i en dramatisk tid for dansk pædagogik og uddannelsespolitik, og i det lys behandles en række aktuelle faglige diskussioner, kontroverser og kampe mellem forskellige fagpersoner og positioner. Der er ifølge forfatteren brug for et stærkt og vedholdende forsvar for demokrati, åndsfrihed og ytringsfrihed.

ISBN 978-87-998202-5-2

Forlaget FJORDAGER

Sideantal: 232

Udgivelse: September 2016

1. udgave, 1 oplag.

DKK 198,00

Køb den hos din lokale boghandler eller køb her

Om forfatteren

Brian Degn DSC_1089_SH.jpg  

Brian Degn Mårtensson

Brian Degn Mårtensson er filosof og forfatter til en lang række bøger og artikler om filosofi, undervisning, videnskabsteori og pædagogik. Han er i dag ansat på Aarhus Universitet, og er tidligere lektor på UCSJ.

Brian Degn Mårtensson er oprindeligt uddannet lærer fra Holbæk Seminarium og cand. pæd. i pædagogisk filosofi fra Aarhus Universitet. Aktuelt forsker han som ph.d.-stipendiat i N.F.S. Grundtvigs filosofi. Han er desuden med i tænketanken Trigon og har siddet i redaktionen på tidsskriftet Specialpædagogik fra 2009-2018. Han er dertil meget anvendt som foredragsholder i både ind- og udland.

Blandt hans mest kendte bøger er Konkurrencestatens pædagogik, Tilblivelse og tilsynekomst og Videnskab og pædagogik.

 

Bøger af Brian Degn Mårtensson

DEN EVIGE BEGYNDELSE

Brian Degn Mårtensson

ÅND OG IDEAL

Brian Degn Mårtensson

TILBLIVELSE OG TILSYNEKOMST

Brian Degn Mårtensson

Forlaget FJORDAGER

Bøger om uddannelse, pædagogik, dannelse

Forlaget FJORDAGERs ambition er at udgive bøger, der kan stimulere debatten om uddannelse, pædagogik og dannelse. Bøgerne kan købes her:

 

Forlaget FJORDAGER

Hulvejsbakken 21

5330 Munkebo

Telefon 6610 7575

erik@fjordager.com

Følg os på Facebook