Uddannelse pædagogik dannelse

Livsdemokratiet

Jakob Jespersen

En bog om demokratisk fornyelse

Kloden er et garnnøgle af forbindelser. Verden er dybt sammenvævet i tid og rum. De politiske beslutninger, vi tager i dag, har konsekvenser for generationer langt ud i fremtiden, for mennesker i andre lande og for den biosfære, som vi uløseligt er forbundet med.


Men disse tre interessegrupper – fremtiden, verden og livet på Jorden – har ingen stemmer i vores nuværende politiske system. I Danmark eller i andre lande. Og det kan ifølge forfatteren ses på beslutningerne.
Grundloven blev skrevet i 1848, og det demokratiske system har ikke ændret sig meget siden da. Men det har verden. Derfor må demokratiet ifølge ham udvikles, så det matcher den forbundne virkelighed, vi lever i. For vi ved, siger han, at finanskriser og pandemier vil ramme os. Vi ved, at vi er på vej ind i et klimakaos, at arter uddør som aldrig før, og at vi stadig har omkring en milliard mennesker, som går sultne i seng. Vi ved, at det er uholdbart, og at de eksisterende systemer ikke kan magte situationen. Men hvad skal vi sætte i stedet?


Jakob Jespersens LIVSDEMOKRFATIET kommer med forslag til demokratiske strukturer, som lægger op til debat og som måske vil kunne hjælpe os. Læs om forfatterens grundigt udfoldede idéer om et nationalt andetkammer på 180 medlemmer bestående af repræsentanter for fremtiden, for verden og for livet på Jorden, et ikke-hierarkisk globalt netværksstyre og et folkeligt og repræsentativt verdensparlament. “Jakob Jespersens bog er et væsentligt bidrag til vores forståelse af svaghederne i det politiske styring af den moderne verden. Jespersens forslag til hvordan tingene kunne se ud i en mere oplyste og demokratiske verden inspirerer til konstruktiv nytænkning.”

J.T. Ross Jackson, dansk/canadisk økonom, forfatter og filantrop. Ross Jackson er uddannet i fysik, business administration og operationsanalyse.

”Vi skelner mellem demokratier og autoritære systemer. Og det er vigtigt. Men demokratierne er også ved at ødelægge livet på jorden. Natur og fremtid har ikke meget at skulle have sagt i demokratiske processer. Hvordan giver vi livet på jorden og de fremtidige generationer formel demokratisk indflydelse? Det er den opgave, Jakob Jespersen stiller sig i en helt central og nødvendig debat. Ikke alt er realistisk, vil mange læsere mene. Men er det realistisk at køre videre med systemer, der er ved at ødelægge kloden? Blandt bogens kvaliteter er dens helt konkrete eksempler på, at andre modeller kan fungere.”
Knud Vilby, dansk journalist, forfatter og rådgiver. Vilby er tidligere chefredaktør for dagbladet Information. Han har tidligere også været formand for Mellemfolkeligt Samvirke, Dansk Forfatterforening og Socialpolitisk Forening.

ISBN 978-87-94448-01-7

Forlaget FJORDAGER

Sideantal: 236

Udgivelse: 12. juni 2024

1. udgave, 1 oplag.

DKK 289,00

Køb den hos din lokale boghandler eller køb her

Om forfatteren

Jakob-Jespersen_400px.jpg  

Jakob Jespersen

Jakob Jespersen (f. 1948) er folkeskolelærer og har mange års undervisningserfaring med børn og unge i Danmark og Zimbabwe og med unge og voksne i Danmark og Nepal.  Han har udviklet undervisningsmaterialer inden for bl.a. miljøbelastning, tilpasset teknologi, landbrug og lokaldemokratiudvikling.  I tilsammen 15 år har han fungeret som rådgiver for udvikling på landet i Zimbabwe og Nepal.  I Zimbabwe var han byggeleder på et demonstrationscenter for tilpasset teknologi i Zimbabwe og for et grønt spildevandssystem i Danmark.  I en årrække har han bidraget med artikler i skolemagasinet Opinion og senest også i fagbladet Folkeskolen.

Bøger af Jakob Jespersen

Fremsynet folkeskole

Jakob Jespersen

Profil af forfatter

Jakob Jespersen

Jakob Jespersen (f. 1948) er folkeskolelærer og har mange års undervisningserfaring med børn og unge i Danmark og Zimbabwe og med unge og voksne i Danmark og Nepal. Han har udviklet undervisningsmaterialer inden for bl.a. miljøbelastning, tilpasset teknologi, landbrug og lokaldemokratiudvikling. I tilsammen 15 år har han fungeret som rådgiver for udvikling på landet i Zimbabwe og Nepal. I Zimbabwe var han byggeleder på et demonstrationscenter for tilpasset teknologi i Zimbabwe og for et grønt spildevandssystem i Danmark. I en årrække har han bidraget med artikler i skolemagasinet Opinion og senest også i fagbladet Folkeskolen.

Forlaget FJORDAGER

Bøger om uddannelse, pædagogik, dannelse

Forlaget FJORDAGERs ambition er at udgive bøger, der kan stimulere debatten om uddannelse, pædagogik og dannelse. Bøgerne kan købes her:

 

Forlaget FJORDAGER

Hulvejsbakken 21

5330 Munkebo

Telefon 6610 7575

erik@fjordager.com

Følg os på Facebook