Uddannelse pædagogik dannelse

Fornemmelse for skønhed

Thune Holm

Om skønheden som eksistentiel kraft

“Fornemmelse for skønhed” er en fortælling om betydningsfulde øjeblikke, om hændelser og foreteelser, der har værdi i sig selv, om ægthed og pædagogik.

Thune Holm har skrevet 33 små kapitler om nogle af de vigtigste episoder i sit liv. Om situationer fra livet i familie, skole, musik, teater og fodbold. Han forsøger at trænge ind bag de fremtrædelser af livet, der med et hav af udvendige krav alt for ofte slører det, som han betragter som det ægte i livet.

“Jagten på udvendige krav fører os på afveje. I virkeligheden er det i det flygtige nu, man opdager de skønne øjeblikke, som hjælper én til at finde det, der har værdi i sig selv.” Forfatteren anser skønheden som en eksistentiel kraft, og den har han som lærer, elitefodboldtræner og musiker arbejdet med at sætte fri.

Et par af kapitlerne handler om, hvordan eleverne gennem sokratiske og filosofiske samtaler drages ind i diskussioner for at forstå det aktuelle fag. I fodboldundervisningen bliver ældre og dygtige spillere vigtige mesterlærere.

Forfatteren opfordrer til, at man fremkalder de følelser, der i sin tid gjorde, at man som barn brugte alle frikvartererne i skolen på at spille fodbold eller samlede sine bandvenner under simple forhold i kælderen for at øve. Eller når man mærkede kærligheden, brød koden og forstod essensen af noget, man gerne ville lære.

Gennem livgivende fortællinger og samtaler er der således et pædagogisk og filosofisk perspektiv i bogen, som vil kunne appellere til lærere og pædagoger på alle niveauer.

ISBN 978-87-970700-8-6

Forlaget FJORDAGER

Sideantal: 172

Udgivelse: Dec. 2021

1. udgave, 1 oplag.

DKK 189,00

Køb den hos din lokale boghandler eller køb her

Om forfatteren

ThuneHolm.jpg

Thune Holm

Thune Holm - Født 1952.
• Har levet sin barndom og sit teenageliv i Odense og sit voksenliv i Ryslinge på Midtfyn.
• Uddannet lærer og elitetræner – har undervist i folkeskolen, friskolen og på Oure Sport & Performance Arts.
• Instruktør i DBU siden 1997.
• Cheftræner for SfB, Svendborg forenede Boldklubber, over to perioder: 2000-2002 og 2021-.
• Træner for Oure Fodbold Akademi 2002-2017.
• Aktiv musiker og leder af bandet ”Birds on the Wire”.
• Er gift med Lone og har tre børn og otte børnebørn. • Debuterer med nærværende bog ”Fornemmelse for skønhed”.

Forlaget FJORDAGER

Bøger om uddannelse, pædagogik, dannelse

Forlaget FJORDAGERs ambition er at udgive bøger, der kan stimulere debatten om uddannelse, pædagogik og dannelse. Bøgerne kan købes her:

 

Forlaget FJORDAGER

Hulvejsbakken 21

5330 Munkebo

Telefon 6610 7575

erik@fjordager.com

Følg os på Facebook