Uddannelse pædagogik dannelse

HIMMELBANDEN - Zeus i tornerosesøvn

Aase Paaskesen Schmidt

3. bog i serien.

Zeus nedsætter sig som brevkasseredaktør for et ugeblad og får talrige spørgsmål og klager fra mennesker, der lider nød. Han bliver overanstrengt og får stress.

Den hårdtprøvede overgud opsøges af flere gudinder, der har en høne at plukke med ham. Gudinden for jordisk frugtbarhed og høst, Demeter, forbander ham for ikke at have taget tilstrækkeligt vare på jordens bæredygtighed. De tre skæbnegudinder, Moirerne, idømmer ham hundrede års tornerosesøvn, med mindre Himmelbanden kan løse en række opgaver.

Zeus vågner op til et jordisk ragnarok, hvor naturen er ude af balance på grund af menneskenes ufornuft og overforbrug. Sammen med Odysseus og Himmelbanden forsøger han at afhjælpe disse katastrofer. Eros, Hera, Dr. Sigmund Freud, den lille buddhistiske munk, GM, papegøjen Ludde, Ugle, Pattegrisen og andre associerede bandemedlemmer kaster sig med stor iver ind i at finde løsninger på det problem, at der tilsyneladende er samlet for megen magt hos nogle og for megen afmagt hos andre. Sokrates kommer på motorcykel, kentauren Floria må lære en magtfuld kvinde hestesprog, en kvindehader må gå med H.C. Andersen gennem eventyret “Historien om en Moder”, og Zeus opdager til sin overraskelse, at værtshvalen gerne vil kommunikere.

Zeus i tornerosesøvn er en kulørt og tempofyldt dannelsesfortælling om bæredygtighed og balance mellem menneskelig magt og afmagt, grådighed og tilbageholdenhed.

ISBN 978-87-970700-5-5

Forlaget FJORDAGER

Sideantal: 280

Udgivelse: November 2019

1. udgave, 1 oplag.

DKK 150,00

Køb den hos din lokale boghandler eller køb her

Om forfatteren

Aase-Schmidt-400px.jpg  

Aase Paaskesen Schmidt

Født 1950. Cand. psyk. fra Aarhus Universitet 1977. Har arbejdet som psykolog fra 1977 til 2015 med områder fra klinisk voksen- psykologi til børnepsykologi. Har gennem flere år lavet tegneserien “På briksen” til fagbladet “Psykolognyt”.

 

Bøger af Aase Paaskesen Schmidt

HIMMELBANDEN - Et væddemål om kærlighed (1)

Aase Paaskesen Schmidt

HIMMELBANDEN - Jagten på den blodrøde rubin (2)

Aase Paaskesen Schmidt

HIMMELBANDEN - Zeus i tornerosesøvn (3)

Aase Paaskesen Schmidt

Forlaget FJORDAGER

Bøger om uddannelse, pædagogik, dannelse

Forlaget FJORDAGERs ambition er at udgive bøger, der kan stimulere debatten om uddannelse, pædagogik og dannelse. Bøgerne kan købes her:

 

Forlaget FJORDAGER

Hulvejsbakken 21

5330 Munkebo

Telefon 6610 7575

erik@fjordager.com

Følg os på Facebook